Bezoekers

024213
Bezoekers vandaag : 375
Gisteren : 483

Op een beter jaar

Natuurlijk, ook wij hoopten op weer een heerlijk en bijna zorgeloos jaar, zoals ook 2019 is verlopen. En 2020 begon ook goed, met een prachtige beurs in Maastricht en voor de KNAC een recordaantal nieuwe leden. Bovendien stonden er mooie events op stapel, zoals de Vestingstedenroute, leuke Cars & Coffee’s en natuurlijk onze jaarlijkse ritten. Toen in februari in ons land de eerste coronagevallen werden vastgesteld hadden we nog geen idee dat dit zo’n enorme impact op de rest van 2020 zou hebben.

In de eerste plaats doel ik dan op het menselijk leed. Velen werden ziek en teveel mensen zijn ons ontvallen. Daarnaast zijn de sociaal-maatschappelijke en economische gevolgen van deze crisis erg fors en worden er grote offers gevraagd. Tevens werd duidelijk dat de auto een heel belangrijke en in meerdere opzichten heel veilige manier was (en is) om je te verplaatsen. Er waren zelfs bedrijven die hun werknemers opriepen om niet meer met het openbaar vervoer naar het werk te komen, maar met de eigen auto.

Voor de KNAC waren de gevolgen ook groot. Onze evenementen vielen grotendeels weg. Gelukkig is al dat voorbereidende werk van onze mensen op kantoor in Den Haag en de drie KNAC-commissies niet voor niets geweest, want daar zullen we komend jaar gebruik van kunnen maken. En we organiseerden natuurlijk onze algemene ledenvergadering (ALV) als webinar, omdat de oorspronkelijke plaats van samenkomst, het prachtige Haagse Louwman Museum, op slot moest. Wij vonden het spannend, zo’n grootscheepse online vergadering, maar mede dankzij alle leden die inlogden werd het een efficiënte bijeenkomst, met vooraf een zeer helder betoog over waterstof als autobrandstof door Prof. Dr. Ad van Wijk van de TU Delft.

Dat sloot weer mooi aan op het grote waterstofonderzoek dat de KNAC met de BOVAG heeft laten doen. U blijkt vertrouwen in de nieuwe technologie te hebben, maar vraagt zich wel af hoe ‘groen’ waterstof nu echt is en hoe het zit met de distributie. Hier ligt voor ons natuurlijk een mooie lobbytaak. Als autoclub kijken we immers niet alleen naar de auto als erfgoed, maar ook naar automobiliteit in de toekomst.

Zo is de balans aan het einde van 2020 gemixt. Als club groeiden we onder moeilijke omstandigheden gewoon door, maar we hopen wel dat we dit in 2021 in uw gezelschap kunnen continueren en weer optimaal gaan genieten van wat ons bindt: het genieten van onze automobielen.

Ik wens u namens alle medewerkers, de directie en het bestuur fijne feestdagen en een (nog) beter 2021.

Wouter Kolff
Voorzitter

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors