Bezoekers

034567
Bezoekers vandaag : 135
Gisteren : 425

Nederlanders willen geen diesel meer

Nederlanders hebben geen trek meer in auto’s met een dieselmotor. Het aandeel van de diesel in de verkoop van gebruikte auto’s is tot onder de tien procent gedaald, zo blijkt uit cijfers van BOVAG en RDC over de occasionverkopen bij autobedrijven in de eerste elf maanden van dit jaar.

Er wisselden slechts 121.712 personenauto’s met dieselmotor van eigenaar, 9,9 procent van de totale verkoop. In 2009 was het aandeel van diesels in de verkopen van gebruikte auto’s nog ruim 20 procent, in 2016 was het al gezakt naar 16,5 procent en vorig jaar bedroeg het nog 12 procent. Het overgrote deel van de verkochte gebruikte auto’s (80,2 procent) heeft een benzinemotor onder de kap. Maar elektrische aandrijving rukt langzaam op. Er werden 29.452 gebruikte elektrische auto’s verkocht, een ruime verdubbeling in vergelijking met vorig jaar. Daarnaast neemt de interesse voor hybrides toe want dat aandeel is ook meer dan verdubbeld met 82.650 auto’s. 

Andere interessante trends zijn dat de automaat terrein wint en dat er meer cabriolets worden verkocht. Bij de verkochte auto’s had nog maar 64,5 procent een handgeschakelde versnellingsbak, vijf jaar geleden was dat nog 79 procent. 2,6 procent van de verkochte occasions was een cabriolet, 32.168 exemplaren. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors