Peugeot in EU vanaf 2030 volledig elektrisch

In Europa wil Peugeot vanaf 2030 alleen nog elektrische auto’s verkopen, zo heeft de topvrouw Linda Jackson gezegd tegen Automotive News. Over drie jaar verkoopt Peugeot alleen nog maar geëlektrificeerde auto’s. In andere markten zal Peugeot nog wel modellen met verbrandingsmotoren blijven leveren.

Stellantis, het moederbedrijf van Peugeot, is in Europa bezig aan een groot offensief op het gebied van elektrische auto’s. DS Automobiles wil al vanaf 2024 alleen elektrische auto’s aanbieden, Lancia, dat weer tot leven wordt gewekt buiten Italië, is vanaf 2026 een volledig elektrisch merk en Alfa Romeo voert vanaf 2027 alleen nog elektrische auto’s. Dan volgt een jaar later Opel dat de verbrandingsmotor in 2028 vaarwel zegt en Peugeot is nu dus de volgende grote speler die volledig elektrische gaat en wel in 2030. Peugeot heeft momenteel elektrische versies van de 208, 2008, Rifter en Traveller, en daarnaast nog elektrische versies van de bedrijfswagens Partner en Expert. 

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors