Vier grote steden willen snelheidslimiet van 30 km/h

Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht willen op bijna alle wegen in de stad een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur invoeren. Het moet het aantal dodelijke verkeersslachtoffers fors terugdringen, zo meldt het AD.

De vier steden vragen het kabinet en het parlement snel deze snelheidsverlaging mogelijk te maken. Op bijna de helft van de wegen in de grootste steden geldt al een maximumsnelheid van 30 km/h, maar met het steeds drukker wordende verkeer is dat volgens de vier steden nog niet voldoende. 

De Amsterdamse wethouder Egbert de Vries (PvdA, Verkeer en Vervoer) wijst er op dat ’80 procent van het aantal verkeersslachtoffers’ op wegen valt waar een maximumsnelheid van 50 km/h geldt. “In het verleden hebben we de auto te veel ruimte gegeven in steden, nu staat leefbaarheid voorop.”

Begin dit jaar bleek al dat er veel draagvlak is onder Nederlandse gemeentebesturen voor een algehele snelheidsverlaging naar 30 km/h binnen de bebouwde kom. Het aanpassen van de wegen wordt wel en kostbare operatie. Ingenieursbureau Sweco raamde de kosten hiervoor op ruim een miljard euro.

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors