Bezoekers

024198
Bezoekers vandaag : 360
Gisteren : 483

Nieuw record in verkoop gebruikte auto’s

2018 stevent af op een recordverkoop van gebruikte auto’s. Volgens cijfers van BOVAG en RDC blijkt dat er tot en met november 1,84 miljoen zijn verkocht, een procent meer dan in 2017.

De brancheorganisaties zijn van mening dat de barrière van twee miljoen verkochte occasions voor het eerst in de geschiedenis wordt overschreden. De autobranche heeft momenteel een meer dan gemiddeld grote voorraad auto’s.

Circa 80 procent van de gebruikte auto’s rijdt op benzine. Iets minder dan 4.000 verkochte gebruikte auto’s was elektrisch, 2,5 procent was hybride en 1,5 procent had een LPG-installatie aan boord. Circa 16 procent van de occasions was een diesel.

Nog een interessant cijfer: bijna een kwart van de verkochte gebruikte auto’s was uitgerust met een automaat. Dat was tien jaar geleden nog 14,2 procent. De gemiddelde leeftijd van de occasionkoper stijgt ook. Tien jaar geleden was vijf procent ouder dan 65, nu is dat al tien procent. In 2008 was de grootste kopersgroep nog tussen de 36 en 45 jaar (24 procent), nu is dat de groep tussen 46 en 55 jaar.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors