Bezoekers

008729
Bezoekers vandaag : 3
Gisteren : 1131

Nieuwe milieuzone Brussel elk jaar strenger

Brussel voert op 1 januari 2018 een milieuzone in. Deze gaat gelden voor het gehele Brusselse Hoofdstedelijk Gewest – feitelijk nagenoeg alles binnen de ring – en weert het eerste jaar dieselpersonenauto’s ouder dan Euro 2. Maar elk jaar wordt de zone strenger.

De milieuzone in Brussel is de tweede in België nadat op 1 februari 2017 een milieuzone werd ingevoerd in Antwerpen. Maar de verwachting is dat er op korte termijn minstens twee zones bijkomen, waaronder Gent en Mechelen. Bovendien heeft ook de Waalse regering aangekondigd met een wet te komen die steden in Wallonië in staat stelt om een milieuzone in te stellen. Naar verwachting zal Luik dan als eerste stad in het Waalse deel van België met een milieuzone komen.

De per 1 januari 2018 geldende milieuzone in Brussel weert om te beginnen alleen dieselauto’s die niet minstens aan de Euro 2-norm voldoen. Euro 2 werd verplicht op 1 januari 1996, maar autofabrikanten verkochten voor die tijd al nieuwe auto’s die aan de norm voldeden, dus het is mogelijk dat een auto van 1995 toch de zone in mag.

Vanaf 1 januari 2019 wordt de zone strengere en mogen ook Euro 2 diesels er niet meer in en weer een jaar later worden ook Euro 3-diesels geweerd. De aanscherping gaat door totdat in 2025 alleen nog maar diesels de zone in mogen die voldoen aan de Euro 6-norm en benzineauto’s jonger dan de Euro 3-norm worden dan ook geweerd. Kijk voor meer informatie op lez.brussels.

Wie met een oudere auto toch de stad Brussel in wil, kan aan de rand van de stad op een van de speciale parkeerterreinen parkeren en daar per openbaar vervoer verder reizen. Ook is het mogelijk om acht keer per jaar een dagkaart te kopen (voor 35 euro per keer) om in de stad te mogen rijden. Vrijwel zeker zullen auto’s ouder van 30 jaar zijn vrijgesteld van de milieuzone, maar een definitief besluit is daarover nog niet genomen. De eerste negen maanden zullen er geen boetes worden uitgedeeld.

Kijk voor meer informatie op lez.brussels.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors