Nieuwste diesels veel schoner dan gedacht

Het dieselschandaal heeft de reputatie dan dit motortype grondig verpest. En dat is niet meer terecht, want uit een recente test van Green NCAP, een samenwerkingsverband van autoclubs, brancheverenigingen en technisch specialisten blijkt dat de jongste generatie dieselmotoren zeer schoon is. Zo schoon zelfs dat ze volgens Green NCAP de vergelijking met elektrische auto’s kunnen doorstaan.

Een Mercedes C220d haalde in de Clean Air Index een 10, de maximale score. Elektrische auto’s krijgen ook automatisch een 10. Bij de Energy Efficiency Score blijft de Mercedes nog wel achter bij die van elektrische voertuigen, want daar haalt hij drie van de vijf haalbare sterren.

De BMW i3, Hyundai Ionic en Nissan Leaf zijn volgens Green NCAP de meest ‘groene’ voertuigen. De Volkswagen Up en Opel Corsa met 1,0-liter benzinemotor komen daar dankzij een lage uitstoot en gunstig brandstofverbruik het dichtstbij in de buurt.

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors