Bezoekers

025603
Bezoekers vandaag : 328
Gisteren : 543

Onbemande tankstations in de meerderheid

Dat we in Nederland vrijwel overal zelf de tank van onze auto moeten vullen is al lang het geval. Maar afrekenen moeten we nu ook vaker zelf dan bij een ander, want de meerderheid van de tankstation is onbemand.

Sinds de eeuwwisseling stijgt het aantal tankstations zonder shop en kassa snel en inmiddels zijn deze onbemande tankstations in de meerderheid. Van de 4.121 tankstations zijn er nu 2.098 zonder personeel. Andere opvallende conclusie uit de cijfers van de BOVAG is dat de automobilist ook in toenemende mate de bemande pomp langs de snelweg voorbij rijdt. Volgens BOVAG-woordvoerder Tom Huyskens is de concurrentie langs de Nederlandse wegen moordend. “Of je zet betaalautomaten neer, timmert je winkeltje dicht en gaat puur op prijs concurreren, of je gaat als pomphouder full-service met verse broodjes, cappuccino, een wasstraat, levensmiddelen en dergelijke.”

Pomphouders stoppen niet met hun activiteiten, want dan wacht hun een dure ontmanteling van de ondergrondse brandstoftanks inclusief bodemsanering. Daarom bouwen ze het om tot een onbemand station of ze verhuren het aan een grote maatschappij.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors