Bezoekers

024230
Bezoekers vandaag : 392
Gisteren : 483

Rally Parijs-Amsterdam klaar voor de start

De deelnemers van de Rally Parijs-Amsterdam zijn er helemaal klaar voor. De auto’s zijn door de technische kering gekomen, de teams hebben er zin in en morgen in alle vroegte staan ze aan de start van de driedaagse rally van Parijs naar Amsterdam, precies zoals dat 120 jaar geleden ook het geval was.

Toen, in 1898, was het de eerste grensoverschrijdende rally van Europa. Een evenement dat samenvalt met de 120e verjaardag van de KNAC en daarom ook door de oudste automobielclub van Nederland is georganiseerd. Eén automerk dat er 120 jaar geleden ook bij was, is nu ook van de partij: Peugeot. Daarom ging KNAC-directeur Peter Staal even op de foto met Xavier Peugeot en twee oude, deelnemende Peugeots.

De macht voor de start verblijven de teams in Château de Montvillargenne hotel, ooit gebouwd door Jeanne de Rothschild, familie van Barones Helene de Rothschild, getrouwd met Baron van Zuylen. Vanuit hier vertrekken de deelnemers aan de rally Parijs-Amsterdam via Chantilly naar het noordoosten voor de eerste etappe via Reims snaar Dinant. Naar hedendaagse maatstaven een makkie, maar met een vooroorlogse auto kan het een hele opgave zijn. En sommige deelnemers rijden zelfs met auto’s uit het begin van de vorige eeuw. Meer actueel nieuws over de rally via twitter en Facebook.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors