Renault stopt met diesel

In navolging van onder andere Toyota, Lexus, Porsche en Volvo kondigt nu ook Renault aan te gaan stoppen met dieselmotoren. Er zullen geen nieuwe ontwikkelingen meer komen op dieselgebied, zo liet Gilles Le Borgne, hoofd ontwikkeling bij Renault, weten aan het Duitse Automobilwoche.

Renault is al vele jaren één van de grotere producenten van dieselmotoren in Europa. Maar onder leiding van de begin dit jaar van PSA overgekomen Gille Le Borgne, zal Renault de verdere ontwikkeling van dieselmotoren stoppen. De nieuwe CO2-regels zouden de Fransen ertoe gebracht hebben om de dieselmotoren uit te faseren. Daarnaast wil Renault afscheid nemen van de modellen die weinig of niets aan de winst bijdragen. Dat zou het einde betekenen van de Scenic, de Talisman en de Espace.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors