Bezoekers

024205
Bezoekers vandaag : 367
Gisteren : 483

Consumentenbond: Aziatische auto’s meest betrouwbaar

De meest betrouwbare auto’s komen uit Japan en Zuid-Korea. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond onder 8.000 automobilisten. Lexus staat op de eerste plaats met daarnaast op het podium Subaru en Honda.

De toptien wordt verder bijna volledig bezet door de andere merken uit Azië. Mini is het enige Europese merk dat daarin is te vinden en wel op een gedeelde zevende plaats met Mitsubishi. Mazda en Toyota delen de vierde plaats, Suzuki is zesde en de negende en tien de plaats zijn voor respectievelijk Hyundai en Kia.

Daarachter zien we pas de Europese premiummerken Mercedes en BMW. Helemaal onderaan bungelt Alfa Romeo op de 27e plaats. Nieuwkomer in de lijst Tesla, maar het is geen succesvol debuut, want het Amerikaanse merk staat op de 22e plaats.

De Consumentenbond vroeg 8.000 automobilisten hoe vaak zij tussen juni 2019 en juni 2020 met pech langs de weg stonden of naar de garage moesten met een mankement. Van de ondervraagden had 74 procent geen mankement gehad, 26 procent moest een of meerdere keren naar de garage.

De hele betrouwbaarheidsranglijst is hier te vinden.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors