Bezoekers

003133
Bezoekers vandaag : 339
Gisteren : 474

Shell sluit waterstoftankstations in Californië

waterstof

Shell heeft besloten om alle waterstoftankstations in de Amerikaanse staat Californië te sluiten. Het zou gaan om zeven stations. Eerder besloot Shell al de waterstoftankstations in Groot-Brittannië te sluiten, zo meldt Auto, Motor & Sport. 

Als reden voor het sluiten van de tankstations geeft Equilon Enterprises, de Shell-dochtermaatschappij die zich met waterstof bezig houdt, ‘complicaties in de aanlevering van waterstof en andere externe marktfactoren’ op. Voor personenauto’s trapt het concern duidelijk op de rem voor waterstofstations, maar voor het vrachtverkeer ziet men nog wel potentie. 

Californië is de enige Amerikaanse staat waar waterstof verkrijgbaar is. Klanten van deze waterstoftankstations klagen sinds afgelopen zomer over toenemende problemen. Zo steeg de prijs van een kilogram waterstof bij de tankstations binnen een jaar met bijna 100 procent tot 30 dollar. De berijders van waterstofauto’s klagen echter ook over lange wachttijden, onregelmatige openingstijden en tankstations die vaak leeg zijn.

Oorspronkelijk was het de bedoeling van Shell om 48 waterstoftankstations te bouwen in Californië, maar dat plan ging vorig jaar al in de prullenmand. Nu worden dus ook de bestaande stations nog gesloten.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors