Bezoekers

034565
Bezoekers vandaag : 133
Gisteren : 425

Toyota ontslaat complete directie Daihatsu

De complete directie van Daihatsu is ontslagen door moederbedrijf Toyota na het aan het licht komen van de vervalste crashtests door Daihatsu. Toyota zal eigen managers benoemen en hervormingen doorvoeren, zo liet Toyota CEO Koji Sato weten. 

“Vanaf nu zullen we onder de nieuwe structuur grondige maatregelen nemen om herhaling te voorkomen en werken aan de toekomstige revitalisering van Daihatsu,” zei Sato. Hij liet ook weten dat Toyota ‘het nieuwe Daihatsu’ zal blijven steunen. De nieuwe CEO van Daihatsu wordt Masahiro Inoue, die voorheen verantwoordelijk was de regio Zuid-Amerika. 

In april vorig jaar werden de onregelmatigheden in de crashtests van Daihatsu bekendgemaakt, een automerk dat in Nederland sinds 2015 niet meer wordt geleverd. De testresultaten voor zijwaartse aanrijdingen van 88.000 kleine auto’s bleken te zijn vervalst. Toyota startte daarop een uitgebreid onderzoek. Het rapport onthulde nog meer malversaties binnen Daihatsu, waarop Toyota besloot om de complete productie stil te leggen. Dit had ook gevolgen voor talloze modellen van Toyota en Mazda die door Daihatsu worden vervaardigd.

Verschillende productielijnen zijn de afgelopen weken weer opgestart. Op 26 februari zullen nog meer modellen opnieuw worden opgestart. Geen van deze modellen zal echter in Europa worden aangeboden, maar wel in Zuidoost-Azië en enkele Latijns-Amerikaanse markten. In april presenteert Toyota een compleet reorganisatieplan voor Daihatsu. 

Overigens is eerder deze week ook aangekondigd dat Daihatsu zich terugtrekt uit de strategische productie-alliantie met Toyota en Suzuki, de Commercial Japan Partnership Technologies (CJPT). Het aandeel van tien procent van Daihatsu in dit samenwerkingsverband wordt overgedragen aan Toyota. Daihatsu droeg in 2023 zeven procent bij aan de wereldwijde verkoop van 11,2 miljoen voertuigen van het Toyota-concern.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors