Bezoekers

024204
Bezoekers vandaag : 366
Gisteren : 483

Stellantis test met e-fuels

Vanaf 2030 wil Stellantis in Europa uitsluitend nog elektrische auto’s aanbieden, maar tegelijk onderzoekt het concern waartoe onder andere Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel, Fiat, Lancia en Alfa Romeo behoren, ook de potentie van e-fuels. Het concern zit al in de eindfase van het testen van 28 motortypen die in Europa in gebruik zijn, zo meldt Automobilwoche.

Met de test wil Stellantis vaststellen wat het potentieel van deze brandstoffen is om de CO2-uitstoot te reduceren. De genoemde 28 motortypen worden sinds 2014 in Europa gebouwd en zullen tot 2029 in productie blijven. Stellantis komt niet terug op de beslissing om vanaf 2030 in Europa alleen nog volledig elektrische auto’s aan te bieden. Met de tests wil het concern echter uitzoeken of de bestaande voertuigen van de Stellantis-merken in Europa geschikt zijn e-fuel.

Topman Carlos Tavares heeft verklaard dat er ‘slimme alternatieven’ moeten worden gevonden om de CO2-uitstoot van de 1,3 miljard voertuigen met verbrandingsmotor op de weg te verminderen. Het gebruik van e-fuels in de maximaal 28 miljoen auto’s van de Stellantis-merken heeft het potentieel om tussen 2025 en 2050 in heel Europa tot 400 miljoen ton CO2 te reduceren, zei hij. E-fuels kunnen een ‘eenvoudige en betaalbare optie zijn om bestaande voertuigen koolstofvrij te maken” zonder ze te moeten vervangen, het brandstofsysteem van de motoren te moeten upgraden of te moeten wachten op de ontwikkeling van een nieuw netwerk van tankstations, zo liet hij weten.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors