Sterrit ALV én jeugdevent!

Het is in de geschiedenis van de KNAC niet vaak voorgekomen dat we met een kleine duizend leden tegelijk het glas konden heffen. Maar dat is precies wat we binnenkort gaan doen tijdens de officiële viering van 125 jaar KNAC en de daaraan gekoppelde Sterrit, die eindigt op Paleis Soestdijk in het kader van Wheels at the Palace.

In luttele tijd schreven zich voor de Sterrit bijna 400 equipes in! U begrijpt dat velen zich hiervoor hebben ingezet, zoals Hans Agterberg, die een schetsje van bestuurslid Carl Höhner uitwerkte tot een prachtige jubileumbadge voor alle deelnemers. En wat te denken van onze trouwe vrijwilligers en niet te vergeten Jan Berkhof, die samen de organisatie van de Sterrit mogelijk maken. Ga er maar aan staan, met starts in Den Haag, Lelystad en Den Bosch, waardoor we feitelijk praten over drie rally’s in plaats van een!

Hiermee is ons lustrum nog niet voorbij. Op zaterdag 21 oktober organiseert de KNAC op Zandvoort nog een jeugdevenement dat we meteen koppelen aan onze jaarlijkse algemene ledenvergadering. Verderop in deze uitgave leest u er meer over. Overigens ben ik dan herkiesbaar als voorzitter. En aangezien ik ooit heb geroepen dat ik herkiesbaar blijf tot we 15.000 leden hebben – we gaan nu richting 14.000 – snapt u dat ik mij graag voor de KNAC wil blijven inzetten. Dat gedroomde ledenaantal leek destijds trouwens nog heel ver weg, maar in het tempo waarin we tegenwoordig groeien kan dat zomaar met een paar jaar gebeurd zijn.

Ik vind het mooi dat we er als KNAC, zéker in dit lustrumjaar, zo goed voor staan. Blijkbaar waardeert u een club met leuke activiteiten en een goede dienstverlening, vandaar deze mooie ledengroei en gezonde financiële resultaten. Wat trouwens ook opvalt is dat we als KNAC steeds vaker worden gevraagd om mee te denken en mee te discussiëren over mobiliteit, vandaar dat ik Peter Staal heb gevraagd hierover iets te zeggen in deze uitgave. Lobbyen gebeurt immers meestal achter de schermen waardoor het lijkt of er weinig gebeurt, maar niets is minder waar. Juist op dit vlak, de belangenbehartiging, dragen we graag bij aan het streven om autorijden in de toekomst leuk te houden.

Hopelijk zien we elkaar op 1 september in de tuinen van Paleis Soestdijk! Vanaf ca. 16.30 uur bent u van harte welkom in de KNAC-tent voor een toast op ons jubileum!

Wouter Kolff
Voorzitter

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors