Bezoekers

006326
Bezoekers vandaag : 369
Gisteren : 502

Strengere eisen rijbewijs voor beginners en senioren

De Europese Commissie wil strengere eisen aan rijbewijzen voor beginnende bestuurders en senioren. Voor de beginners zou moeten gelden dat ze geen druppel alcohol mogen drinken voor het rijden en de geldigheid van een rijbewijs voor iemand boven de 70 zou beperkt moeten worden tot vijf jaar.

Deze plannen maken deel uit van nieuwe richtlijnen voor rijbewijzen in de EU. Volgens het wetsontwerp van de Europese Commissie moet de geldigheid van een rijbewijs voortaan 15 jaar worden in heel de EU. Nu is dat nog 10 jaar. Maar boven de 70 jaar zou de geldigheid dus moeten worden beperkt tot vijf jaar, waarbij de rijgeschiktheid van senioren dus om de vijf jaar zou worden gecontroleerd. Momenteel wordt als op rijvaardigheid van senioren gecontroleerd van 75 jaar en is een rijbewijs dan maar vijf jaar geldig. 

Voor beginnende bestuurders zou moeten gaan gelden dat ze de eerste twee jaar geen druppel alcohol mogen drinken als ze nog moeten rijden. Nu is dat in Nederland vijf jaar. Tot slot wil de EC dat een rijbewijs digitaal wordt zodat de verlenging voortaan ook online kan worden afgehandeld. 

(Bron: autoweek.nl)

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors