Bezoekers

024189
Bezoekers vandaag : 351
Gisteren : 483

Subsidiepot elektrische auto’s 2021 al leeg

De subsidiepot voor de aanschaf van nieuwe elektrische auto’s in 2021 is alweer leeg. Binnen een dag nadat de inschrijving opende op maandag 4 januari was het beschikbare bedrag op. 

Dat bedrag was met 1,1 miljoen euro ook vrij gering, maar dat werd veroorzaakt door het feit dat een groot deel van de oorspronkelijk 14,4 miljoen euro die voor 2021 was bestemd al vorig jaar werd gebruikt via de doorschuifregeling. Vorig jaar bleek de subsidiepot van 10 miljoen euro namelijk in acht dagen leeg te zijn, waarop een deel van het bedrag voor 2021 alvast werd ingezet. Maar dat ging vorig jaar ook weer zo snel weg, dat in oktober werd besloten om dat niet meer te doen. Geheel zoals verwacht ontstond er een run op de resterende subsidie op de eerste werkdag van het jaar. 

De subsidie is (of eigenlijk was) er alleen voor particulieren die een elektrische auto willen kopen of leasen. Voor elk jaar is er een bedrag vastgesteld, maar er zijn nu dus al weer veel meer aanvragen dan er geld. Nu wordt binnen drie maanden door middel van loting bepaald wie er subsidie krijgt. Wie wordt uitgeloot komt op een reservelijst voor het geval een andere aanvrager afvalt. (Bron: autoweek.nl)

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors