Bezoekers

003113
Bezoekers vandaag : 319
Gisteren : 474

Tesla zou hebben gesjoemeld met actieradius

De elektrische autopionier Tesla wordt ervan beschuldigd de actieradius van zijn modellen te hebben gemanipuleerd. Om klagers over de uiteindelijk tegenvallende actieradius te ontmoedigen zou Tesla zelfs een speciaal team hebben opgezet. Dat meldt persbureau Reuters. Tesla zelf wilde niet reageren op de beschuldigingen. 

Aangepaste software zou bij Tesla-modellen met een volle accu een veel grotere actieradius voorspiegelen dan er in werkelijkheid is. Pas als de accucapaciteit onder de 50 procent daalde, zou de actieradius realistisch zijn. Insiders zeggen dat de instructie om dit zo te doen rechtstreeks kwam van Elon Musk zelf, aldus Reuters. Het is niet bekend of de software momenteel nog actief is in Tesla’s. 

Tesla-eigenaren klaagden in het verleden vaak over onvoldoende actieradius en daarvoor zou de fabrikant een speciale afdeling hebben opgericht, het zogenaamde ‘Diversion Team’, om klachten te ontmoedigen. De medewerkers van die afdeling  moesten voorkomen dat klanten naar de servicecentra kwamen met hun auto, omdat deze al overbelast waren door de vele vragen. Reuters verwijst alleen naar incidenten in de VS. Het is nog niet bekend of andere markten ook te maken hebben gehad met deze praktijken. In Zuid-Korea is Tesla eerder dit jaar beboet vanwege het verstrekken van onjuiste informatie over de actieradius. 

Het zou overigens wel opmerkelijk zijn als Tesla deze praktijken inderdaad heeft gehanteerd, of dat nog steeds doet. Tesla’s worden doorgaans in testen geroemd om hun efficiëntie en lage energieverbruik. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors