VDL Nedcar bouwt elektrische auto van Canoo

VDL Nedcar in Born heeft een nieuwe opdracht binnengesleept. De autofabriek, die nog tot en met 2023 enkele Mini-modellen en de BMW X1 bouwt, gaat vanaf volgend jaar elektrische auto’s bouwen voor het Amerikaanse Canoo. Het contract voor de bouw loopt tot 2028.

Canoo is een start-up uit de Amerikaanse staat Californië, die elektrische pickups, minibussen en bestelwagens ontwikkelt. Canoo noemt het zelf auto’s ‘met een grote laadcapaciteit op een kleine voetafdruk’, waarmee het bedrijf bedoelt dat ze het klimaat nauwelijks belasten.

In Born wordt straks de minibus Lifestyle Vehicle gemaakt, het eerste model van Canoo. De productie begint in het vierde kwartaal van 2022 met 1.000 exemplaren. Een jaar later zouden het er al 15.000 moeten zijn. Intussen bouwt Canoo een eigen autofabriek in Oklahoma. De aantallen zijn wel veel geringer dan watVDL Nedcar voor BMW produceert. Vorig jaar ging het daarbij om ruim 125.000 auto’s, in 2019 waren het er zelfs 175.000.

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors