VDL Nedcar heeft interesse in Ford-fabriek Saarlouis

De Ford-fabriek in het Duitse Saarlouis wordt met sluiting bedreigd, maar naast het Chinese BYD, blijken ook VDL Nedcar en Magna interesse te hebben in de overname van de fabriek.

Medio 2025 loopt de laatste Ford Focus van de band in Saarlouis nabij de Franse grens. De Chinese autofabrikant BYD (Build Your Dreams) zou interesse hebben in de overname van de fabriek en volgende week vinden er reeds gesprekken plaats tussen Ford en BYD. 

Naar nu blijkt hebben echter ook VDL Nedcar en Magna belangstelling in de fabriek. Vooral de interesse van VDL Nedcar is opmerkelijk, omdat de fabriek in Born nog geen concrete opvolger heeft voor de Mini en de BMW X1, waarvan de productie volgend jaar stopt. De Ford-fabriek in Saarlouis is momenteel ingericht op de productie van auto’s met verbrandingsmotoren. Voor BYD zou de fabriek grondig moeten worden aangepast, want het Chinese merk bouwt alleen elektrische auto’s.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors