Bezoekers

008733
Bezoekers vandaag : 7
Gisteren : 1131

Productie Lightyear 0 blijkt te duur en is gestaakt

De productie van de eerste zonneauto van Lightyear, de Lightyear 0, is gestaakt. Het bouwen van de auto blijkt de duur en de dochteronderneming waarin de productie is ondergebracht, Atlas Technologies, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dat meldt het Financieel Dagblad (FD).

CEO en mede-oprichter Lex Hoefsloot noemt het staken van de productie een pijnlijk besluit. De productie van de exclusieve Ligtyear 0 ging twee maanden geleden van start bij de Finse autofabrikant Valmet Automotive. Maar er rolden slechts een handvol auto’s van de band en de productie is de duur, ondanks de forse verhoging van de aanschafprijs van de auto. “In overleg met investeerders is besloten de stekker uit de Lightyear 0 te trekken”, zei Hoefsloot tegen het FD. 

Lightyear wil zich nu volledig gaan richten op de ontwikkeling van de tweede zonneauto: de Lightyear 2. Daarvoor heeft het bedrijf nog meer financiering nodig. Hoefsloot houdt desondanks vertrouwen in dat model: “We hebben met de 0 laten zien dat je een auto kan produceren die op zonneauto kan rijden. We hebben bewijs geleverd dat het kan en dat is essentieel voor het vervolg.”

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors