Bezoekers

034543
Bezoekers vandaag : 111
Gisteren : 425

VVD onderzoekt invoering rekeningrijden

De VVD lijkt zijn verzet tegen rekeningrijden te hebben opgegeven. De partij zegt bij monde van fractievoorzitter Klaas Dijkhoff dat onderzicht wordt of rekeningrijden kan worden ingevoerd in 2021.

Volgens Dijkhof is er een nieuwe manier nodig om de automobilist te belasten nu steeds meer mensen elektrisch gaan rijden. Of dat betekent dat alleen elektrisch rijdende automobilisten moeten betalen is niet duidelijk. Automobilisten betalen momenteel hun deel via de pomp, zegt Dijkhoff in de politieke podcast Betrouwbare Bronnen. “Hoe meer je rijdt, hoe meer je tankt en hoe meer je betaalt”. Die inkomsten vallen echter weg als mensen overstappen op een elektrische auto. “Als dat niet meer via de pomp gaat, moeten we nadenken hoe dat dan wel moet”, zegt hij. “Je moet een manier vinden om ook elektrische rijders netjes hun fair share te laten betalen”, zo liet hij in de podcast weten.

Binnen de VVD wordt er gewerkt aan een plan voor de verkiezingen van 2021. Het wordt in ieder geval geen spitsheffing, zo laat Dijhoff weten.”Heel veel mensen moeten gewoon op die tijd in de auto zitten. Eigenlijk is het dan gewoon een lastenverhoging, want ze hebben geen keuze.”

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors