Bezoekers

003160
Bezoekers vandaag : 366
Gisteren : 474

We gaan naar Zandvoort, al aan de zee

Afgelopen maanden stonden de diverse media er (terecht) bol van: de Formule 1 komt terug naar Nederland. De keus is gevallen op Zandvoort, niet op Assen. En hoewel we het Assen onmiddellijk gegund hadden, is het toch ook weer prachtig dat we met z’n allen naar Zandvoort gaan.

Maar naast vreugde was er ook verdriet. Nikki Lauda overleed op 70-jarige leeftijd. Een held uit de wedstrijdsport zoals er maar weinig zijn. Liefst drie keer werd hij wereldkampioen, hij crashte verschrikkelijk om zes weken later weer achter het stuur te kruipen en … hij was de winnaar van de allerlaatste Formule 1-race op Zandvoort.

Aan de rijke traditie van Zandvoort als Formule 1-decor wordt nu in elk geval drie jaar toegevoegd. Ik vind het mooi dat vooral voor het duinencircuit is gekozen vanwege de geschiedenis. En die historie is ook nog eens nauw verweven met de geschiedenis van onze club. Het was immers de KNAC die als founding member van de FIA de Formule 1 in 1948 naar Nederland haalde. Zandvoort en onze club gaan zelfs nog verder terug: al in 1939 werd er een straatrace gehouden en (toeval bestaat niet) de beker voor winnaar Piet Nortier kwam onlangs weer in ons bezit.

Zoals het er nu naar uitziet zal de wedstrijd om de Grote Prijs van Nederland in mei 2020 verreden worden. Natuurlijk niet meer onder auspiciën van de KNAC, maar van de KNAF. Ik zie er enorm naar uit om er samen met de KNAF en de ANWB een fantastisch autofeest van te maken!

Wouter Kolff
Voorzitter

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors