Bezoekers

003126
Bezoekers vandaag : 332
Gisteren : 474

Website Vrijwillige Klassieker Inspectie (VKI) gelanceerd

Op Interclassics Maastricht is de nieuwe website van de Stichting Vrijwillige Klassieker Inspectie (VKI) gepresenteerd. VKI-voorzitter en tevens KNAC-directeur Peter Staal: “In eerste instantie richt de VKI zich op de categorie klassiekers van +50 jaar waarvoor de APK-plicht is vervallen. Die auto’s rijden over het algemeen weinig en dus is zo’n jaarlijkse controle op bijvoorbeeld alle rubbers, brandstof- en remslangen en de veiligheidsitems geen luxe.”

De Vrijwillige Klassieker Inspectie is een initiatief van BOVAG Dutch Car Restorers, FEHAC en KNAC. Sinds begin 2021 zijn auto’s van 50 jaar en ouder namelijk vrijgesteld van de APK (algemene periode keuring), omdat deze oldtimers vaak weinig rijden en hun eigenaren volgens de opvatting van de overheid ‘veel aandacht besteden aan het onderhoud van hun voertuig’. Dat klopt natuurlijk, maar in de herfst en winter staan de oldtimers vooral stil. En stilstand betekent voor een auto meestal achteruitgang. Om veilig en niet onnodig milieubelastend op pad te gaan, en om deze oldtimers in goede conditie te houden, werd de Vrijwillige Klassieker Inspectie in het leven geroepen, waarbij bezitters van zo’n klassieker die ouder is dan 50 jaar bij gecertifieerde bedrijven hun auto op vrijwillige basis kunnen laten nakijken.

Bij de Vrijwillige Klassieker Inspectie kijkt een inspecteur naar veiligheid en milieu, maar ook naar aandachtspunten die van belang zijn voor het behoud van de klassieker. Na afloop van een inspectie ontvangt de eigenaar een inspectierapport over de status van de klassieker. Als de auto voldoet aan alle veiligheids- en milieu-eisen krijgt de auto een keuringssticker met de klassieke krul. Het inspectierapport kan als startpunt dienen voor een onderhouds- of restauratieplan. Ook kan de klassiekerinspectie ingezet worden als extra check bij aankoop.

Wie meer wil weten over de Vrijwillige Klassieker Inspectie moedigen we vooral aan om een kijkje te nemen op de nieuwe website, die nu live staat. Er is zowel informatie te vinden voor eigenaren van klassieke auto’s, autobedrijven als oldtimerclubs. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors