Bezoekers

003158
Bezoekers vandaag : 364
Gisteren : 474

‘Huidige bestelbusjes verdwijnen uit straatbeeld’

KNAC-directeur Peter Staal verwacht dat het straatbeeld in de Nederlandse binnensteden drastisch zal veranderen. “Vanaf volgend jaar gaat een ‘nul-uitstoot-regime’ gelden in de binnensteden en formeel mogen er dan geen bestelwagens op brandstof meer rijden.” Staal zou er niet van staan te kijken als er dan elektrische transportfietsen zoals Renault Trucks die samen met elektrische fietsenbouwer Kleuster heeft onthuld, in het straatbeeld verschijnen, zo liet hij in De Telegraaf weten.

In de eerste periode van zijn er nog wel ontheffingen mogelijk, maar Peter Staal voorziet toch dat iedere schilder of stukadoor die nu nog met een dieselbusje rijdt, strak over moet op elektrisch aangedreven bestelwagens. Hij ziet nog wel wat haken en ogen aan de nieuwe transportopties in de binnensteden. “Overal wordt geklaagd over personeelstekorten. Maar al die kleine wagentjes moeten straks wel worden bestuurd, terwijl je nu met één truckchauffeur de hele stad kunt bedienen.”

Staal verwacht dat het toch onvermijdelijk is dat de huidige bestelbusjes uit het stadsbeeld verdwijnen. “Over tientallen jaren wordt er wellicht met een zelfde nostalgische blik naar gekeken als wij nu doen naar beroemde VW-busjes uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw.”

Welk voertuig tegen die tijd de trekpleister wordt, is volgens Staal moeilijk te voorspellen. “Zowel bij bestelwagens als personenauto’s is het vaak heel verrassend. In die laatste categorie gaan doodnormale modellen als de Golf 1 en de Peugeot 205 momenteel voor 10 tot 15 mille van de hand. Ze zijn gewild omdat ze voor veel automobilisten van nu een herkenbaar beeld zijn uit hun jeugd.” 

Het volledige artikel is te lezen door op onderstaande afbeelding te klikken.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors